Nieuws / Blog

Actuele acties en nieuws? Volg ons online!
Geschreven door "Motorkleding Doetinchem"

Waar moet je op letten als je voor het eerst Motorkleding koopt

Als je voor het eerst op de motor stapt, dan pak je jezelf goed in met speciale motorkleding die goede bescherming bied, voor het geval het allemaal niet helemaal verloopt zoals je je had voorgesteld.

Als je voor het eerst op de motor stapt, dan pak je jezelf goed in met speciale motorkleding die goede bescherming bied, voor het geval het allemaal niet helemaal verloopt zoals je je had voorgesteld. Denk hierbij aan:

  • Motorhelm
  • Jas, speciaal voor de motor
  • Speciale Motorbroek
  • Speciale handschoenen voor de motor
  • Motorlaarzen/ -schoenen

Tevens beschermt deze speciale motorkleding je tegen verschillende weersomstandigheden, denk hierbij aan kou, warmte en regen.

Het belangrijkste aspect bij het kopen van veilige motorkleding

Het belangrijkste aspect bij het kopen van veilige kleding is dat de protectie stukken exact op de juiste plekken zitten. Denk bij de jas aan de ellebogen en de schouders en bij de broek is dat bij de heupen en knieën. 

Er is ook een groot assortiment aan motorkleding voor elk seizoen, denk hierbij aan de speciale doorwaai jassen. Deze zijn speciaal ontworpen voor de zomermaanden. De doorwaai gaatjes in de Meshvoering zorgt voor optimale ventilatie. Zo zijn er ook jeans voor diegene die een textiele broek te warm vinden in deze maanden. Deze jeans zijn speciaal gemaakt voor op de motor, voorzien van kevlar en heup en knie protectie op de valstukken. 

De textiele jassen en broeken zijn er voor alle weersomstandigheden, door de gewatteerde binnen voering zitten deze jassen en broeken heerlijk warm voor de koudere periodes en de membraan zorgt voor de water en wind dichtheid. Tevens zorgt de membraan ook voor een goede ventilatie.

2in1 of 3in1 combinaties en materiaal

Er zijn 2in1 jassen en broeken, of 3in1, speciaal voor de motor. Bij 3in1 kan zowel de thermo binnen voering als de membraan eruit geritst worden, zodat men deze jassen en broeken ook kan dragen in de zomermaanden. Bij een 2delige jassen en broeken is alleen de thermovoering uitritsbaar. Het voordeel van textiel is, dat men merendeels de vrijetijdskleding erbij onder draagt. 
Denk hierbij aan woonwerk en aan een terras bezoekje. Dan is er ook nog leren motorkleding. Combinatie van jassen en broeken.

Ze zijn er verschillende soorten leer:

  • Runderleer
  • Buffelleer

Onder leren motorkleding wordt in de meeste gevallen geen vrijetijdskleding gedragen omdat het leer perfect op het lichaam aangesloten moet zijn. Als een leren pak te groot is, kan deze bij een val gaan rullen en kapot scheuren. 

Een veel gemaakte fout is dat de mensen de kleding niet eerst goed passen. Wij adviseren u om altijd in de motorwinkel de kleding te passen om te kijken of de protectie op de juiste plek zit en de kleding niet te groot of te klein is. 

Wij van motorkleding Doetinchem kunnen u hierbij assisteren. Wij proberen u zo goed mogelijk op weg te helpen.

Waar moet je op letten bij het kopen van motorhelmen

Passen

Verreweg het belangrijkste van een helm is dat deze goed past. Een helm zit goed als hij nergens knelt en dat als je je hoofdhuid beweegt de helm mee beweegt. Dit geld niet voor je wangen, deze moeten correct aangesloten zitten.

Elke motorhelm die in europa wordt verkocht moet zijn goedgekeurd volgens de ECE norm.

De binnenvoering

De binnenvoering van een motorhelm is uitwasbaar en vervangbaar. Denk hierbij aan de wangstukken, deze zullen eerder slijten, dit komt door het op en af zetten en doordat ieder mens een andere zuurgraad heeft. In dit geval adviseren wij mensen om een helmmuts te dragen.

Pinlock

Een must bij een motorhelm is een pinlock, dit is een flexibel viziertje die aan de binnenkant van de helmvizier geplaatst kan worden, zo creëer je als het ware een dubbelglas idee. Op deze manier is een beslagen vizier voorgoed verleden tijd.

Houdbaarheidsdatum van uw helm

Op een motorhelm staat geen houdbaarheidsdatum, mensen denken vaak dat een helm oneindig meegaat. Een motorhelm is na 5 jaar aan vervanging toe. Zo wordt de binnenschaal van de helm op den duur poreus en verliest het zijn dempende werking, die komt onder meer door de invloed van chemicaliën, warmte en vocht. Vervang je motorhelm dus altijd na 5 jaar. Voor meer advies bezoek onze motorwinkel in Doetinchem.

Waar moet je op letten bij het kopen van handschoenen

Draag onder alle weersomstandigheden motorhandschoenen. Deze handschoenen moeten zo in elkaar zitten, dat je zoveel mogelijk feeling blijft houden met het stuur. Je vingers horen niet helemaal voorin de handschoenen te zitten maar de toppen horen ook niet dubbel te slaan.

In de zomer

Bij warm weer gaat er niets boven een speciale motor zomerhandschoen met mesh voering, deze zorgt voor een optimale ventilatie en voorkomt transpirerende handen. Deze speciale handschoenen zijn meestal gemaakt van leer.

Mid season

Mid season handschoenen worden gedragen in de Lente en de Herfst. In deze handschoenen zit meestal een membraan of een dunne voering werkt. Deze zijn meestal gemaakt van leer of leer/textiel.

In de winter

Winterhandschoenen voor de motor zijn meestal wind- en waterdicht en zijn altijd voorzien van een binnenvoering. 
Deze heeft een isolerende werking, dit betekend dat het de warmte vasthoudt. De meeste handschoenen zijn voorzien van harde protectie op de knokkels en de vingers.

Waar moet je op letten bij het kopen van motorlaarzen

Motorlaarzen en motorschoenen zijn speciaal ontworpen voor motorrijders. Deze beschermen je tenen, wreef, enkels en hiel. De hogere laarzen beschermen ook je schenen. 

De laarzen zijn voorzien van een waterdicht membraan. Deze membraan zorgt er ook voor dat de laars ademt. Er zijn ook motorschoenen (sneakers) te koop die voorzien zijn van een membraan. 

De meeste motorlaarzen/ -schoenen zijn gemaakt van leer of cordura/synthetische materialen. Deze materialen zijn slijtvast en comfortabel om te dragen. Zorg ervoor bij het kopen van de motorlaarzen/ -schoenen dat er een kleine ruimte overblijft in de lengte maar zorg er ook voor dat je niet gaat schuiven. Leren motorlaarzen/ -schoenen zullen altijd wijder worden in de breedte door het vele dragen. 

Motorlaarzen/ -schoenen zijn voorzien van een zuur/olie bestendige zool, dit voorkomt dat je van de voetsteunen afglijd. Voor meer advies bezoek onze motorwinkel in Doetinchem.

Dit artikel delen

Vindt u dit artikel interessant? Dan kunt u dit artikel ook delen via social media of doorsturen naar een bekende.
Copyright Motorkleding Outlet Doetinchem 2019 - 2024 Design & development by: Timeless Design
Vakantie: van 17 dec t/m 7 jan 2020.